Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteksutredning vill ha mer tid på sig

Den statliga apoteksutredningen har begärt mer tid för att slutföra sitt uppdrag. Det är dock ännu oklart om regeringen beviljar önskemålet.

Den 31 december är deadline för den pågående apoteksutredningen, men Stefan Karlsson, gruppledare och ämnesråd på Socialdepartementet, bekräftar att utredningen vill ha mer tid för att slutföra arbetet.

– Jag kan bekräfta att de begärt förlängning men däremot finns det i nuläget inget ställningstagande kring om de ska beviljas förlängning, säger han till Svensk Farmaci.

Att utredningen begärt mer tid berördes inte alls av huvudutredaren Åsa Kullgren när hon berättade om arbetet på Läkemedelskongressen i Stockholm igår. Då sade hon att utredningen arbetar för att leverera sitt slutbetänkande senast den 31 december i år.

I höstbudgeten skrev regeringen att det kan bli aktuellt med tilläggsuppdrag till den nu arbetande apoteksutredningen, för att belysa om apotekens handelsmarginal bör regleras för receptbelagda läkemedel som inte omfattas av högkostnadsskyddet.

Mer om apoteksutredningen inom kort här på sajten.

Andra läser