Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket AB satsar på vaccinering

Nu satsar även Apoteket AB på vaccination på sina apotek. Vaccin mot bland annat säsongsinfluensa och TBE ska erbjudas på apotek i Stockholm och Sundsvall, men precis som på Hjärtat är det inte apotekspersonalen som gör jobbet.

Från och med oktober kommer Apoteket AB att satsa på vaccinationer på ett antal apotek i Stockholm i samarbete med hälsoföretaget Adxto Care. Senare under hösten kommer tjänsten även att finnas i Sundsvall.

Vaccinering mot säsongsinfluensa, bältros, TBE och de vanligaste resevaccinerna ska erbjudas. Personal från Adxto Care kommer att vara på plats för att vaccinera kunder en till fem dagar i veckan.

Stockholmsapoteken som kommer att ha tjänsten är Falken i Fältöversten, Vita björn i Sturegallerian, Duvan i Bromma, CW Scheele i City, apoteket i Kista Galleria och Hästhoven i Arninge.

– Tillgängligheten och drop in-upplägget gör det enkelt för kunderna att vaccinera sig, vilket förhoppningsvis bidrar att fler kunder som behöver vaccin kan få det på ett smidigare sätt, säger Johan Frödin, chef för förskrivna produkter och hälsotjänster på Apoteket, i ett pressmeddelande.

Vaccinationerna kommer att pågå under perioden 3 oktober till 28 februari på de flesta av pilotapoteken.

Som vi skrivit tidigare erbjuder Apotek Hjärtat vaccinering på ett antal apotek sedan 2014.

Andra läser