Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Initierad diskussion om EMA:s framtid i Uppsala

I samband med Farmacevtiska Studentkåren 120-årsfirande i Uppsala arrangerar Alumnföreningen Farmis en lunchdiskussion om EMA:s möjliga flytt till Uppsala.

– Det blir en spännande diskussion i väldigt hett ämne just nu, säger Martin Svensson som är ordförande i alumnföreningen.

Programmet inleds med tre korta dragningar av representanter från Uppsala kommun, Läkemedelsindustriföreningen och Läkemedelsverket. Sen följer själva diskussionen. Tanken är att stöta och blöta frågan, samt belysa vad en eventuell flytt kan innebära för Uppsala, Sverige och den svenska life science-branschen.

– Detta är en väldigt intressant fråga just nu. Om det skulle bli så att EMA verkligen flyttar till Sverige vore det en riktig skjuts för Sverige och svensk life science, säger Martin Svensson, ordförande i alumnföreningen.

– Uppsala växer och sådana här arbetsgivare som EMA är bra för regionen, fortsätter han.

Från föreningens sida är tanken att ha fler arrangemang i samband med aktiviteter på kåren eller fakulteten. Arrangemangen ska ha en tydlig koppling till Uppsala, vara tidsaktuella och erbjuda en extra krydda.

– Vi tror att detta kan locka fler deltagare, både studenter och alumner, då det ligger i samband med jubileumsbalen den 22 oktober. Detta är ett sätt att skapa en naturlig kontaktyta mellan akademin, studenterna, alumner och industrin, avslutar Martin Svensson.

Läs mer om programmet på Alumnföreningens Facebook-sida.

Mest läst