Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Jakob Rasch i Uppsala är Årets farmacistudent

Apotekarstudenten Jakob Rasch, som varit med och påverkat utvecklingen av det nya apotekarprogrammet i Uppsala, belönas med priset Årets Farmacistudent som i år delas ut för andra gången.

Jakob Rasch studerar på tionde och sista terminen av apotekarprogrammet vid Uppsala universitet.

Han får priset för sitt ”oförtröttliga arbete för att informera, inspirera och rekrytera unga till farmaceututbildningen och för sitt stora engagemang inom Uppsala universitet och den Farmaceutiska Studentkåren i Uppsala”.

– Vad roligt att jag får pris! Jag visste ingenting om utbildningen när jag började. Jag halkade in på ett bananskal men blev helt såld och har jobbat för att fler ska få upp ögonen för den här mångsidiga och användbara utbildningen, säger han i ett pressmeddelande från Sveriges Farmaceuter.

Han har haft flera uppdrag inom Farmacevtiska studentkåren, bland annat vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor och ordförande för den farmaceutiska ambassadörsgruppen.

Han har också som studeranderepresentant varit med och utvecklat det nya apotekarprogrammet i Uppsala. Läs mer om det nya programmet här.

Nu är Jakob Rasch inne på sin tionde och sista termin och gör sin praktik på apotek.

Priset Årets Farmacistudent, som delas ut av Sveriges Farmaceuter, instiftades 2015 för lovvärda insatser inom det farmaceutiska utbildningsområdet.

Mest läst