Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Svensk Dos vann i norr

Uppsalabaserade Svensk Dos AB vann de fyra nordligaste landstingens upphandling av dosläkemedel i kamp med Apoteket AB och Apotekstjänst. Vd Stefan Krisch hoppas på ett slut på de rättsprocesser som präglat dosmarknaden.

Landstingen i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland har nu meddelat detta i separata tilldelningsbeslut. Den nya avtalsperioden träder i kraft den 1 januari nästa år. Västerbottens läns landsting har skött upphandlingen för de fyra landstingens räkning.

Besluten fattades i slutet av maj och nu gäller under ytterligare några dagar en så kallad avtalsspärr vilket möjliggör begäranden om överprövning.

– Vi ser fram emot att bli Norrlandsregionernas nya dosleverantör. Vi hoppas nu på att kunna ta över uppdraget från 1 januari 2017 och att vi har sett ett slut på de långdragna rättsprocesser som hittills har varit kännetecknande för dosmarknaden, säger Stefan Krisch, vd på Svensk Dos, till Svensk Farmaci.

Svensk Dos erbjöd en så kallad dospeng på 0,97 kronor, att jämföra med Apoteket AB:s 1,09 kronor. Apotekstjänst erbjöd 5,14 kronor i sitt anbud.

Svensk Dos ingår sedan tidigare i år i Oriola-KD-koncernen. Befintlig dosleverantör i Norrlandstingen är Apoteket AB.

Mest läst