Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Stort antal rekryteringar”

Apoex har utsett en ny ledningsgrupp där en apotekare ingår. Inför nya Skåne-uppdraget väntar många rekryteringar, berättar vd Jens Berlips.

Som vi kunde berätta i morse är det nu definitivt klart att Apoex tar över ett omfattande läkemedelsförsörjningsuppdrag i Region Skåne från nästa höst, till stor del på Apoteket AB:s bekostnad. Detta sedan det inte inkommit någon begäran om överprövning av regionens tilldelningsbeslut.

Det snabbväxande bolaget måste nu utöka kostymen ytterligare.

– Det är ett stort antal personer som skall rekryteras till verksamheten. Men startdatum är september 2017 så det är en bit kvar till uppstart, säger Jens Berlips, vd på Apoex, till Svensk Farmaci.

Som vi skrivit tidigare har den snabba tillväxten gjort att Apoex genomför en större omorganisation.

Som ett led i detta har företaget nu utsett en ny ledningsgrupp. Den består av idel män: Jens Berlips, vd, apotekaren Tony Rydberg, affärsområdeschef B2PS (offentlig sektor), Adam Lindberg, affärsområdeschef B2B (privata företag), John Patrick Berlips, chef för teknik och innovation, Mattias Sjöstrand, marknadschef samt tillförordnad HR-chef och Henric Bundy, driftchef Sverige. Tjänsten som ekonomichef är i dagsläget vakant.

Andra läser