Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Grönt ljus för Apoex

Region Skåne slapp överklaganden – Apoex tar över läkemedelsförsörjningen i regionen i september nästa år. I höst inleds förberedelsearbetet inför omställningen.

Som vi skrev i början av april vann Stockholmsbaserade Apoex Region Skånes aktuella upphandling av läkemedelsförsörjning inklusive slutenvårdsdos.

Det omfattande uppdraget avser drift av logistikcentrum för läkemedelsförsörjning, skötsel av läkemedels- och vätskevagnsförråd, tillhandahållande av maskinellt dosförpackade läkemedel (slutenvårdsdos), tillverkning och beredning av läkemedel samt hantering av kliniska prövningar.

Överklaganden av tilldelningsbeslut har ofta skett i samband med liknande upphandlingar på senare tid, men denna gång kom det inte något sådant.

– Inga överklaganden skedde och Apoex tar över enligt plan den 1 september 2017. Till hösten börjar vi förbereda skiftet genom ett antal omställningsprojekt, säger Charlott Wictor, koordinator och strategisk inköpare på regionens enhet för läkemedel och medicinsk teknik.

I dagsläget har Apoteket AB och Apotek Hjärtat/Apoex uppdrag när det gäller läkemedelsförsörjning i regionen.

Mest läst