Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

AZ bygger om i Göteborg

Hundratals anställda berörs när Astra Zeneca i Göteborg moderniserar och satsar på en aktivitetsbaserad arbetsmiljö.

I stället för att ha individuella arbetsplatser får medarbetarna på Astra Zeneca i Göteborg nu välja var i det nya kontorslandskapet som de vill arbeta för dagen. På flera våningsplan är förändringen redan genomförd.

– Vi är ungefär halvvägs uppe i det här när det gäller kontorspersonalen. I nästa steg omfattas labbpersonalen, berättar Marianne Andersson, styrelseledamot i Sveriges Farmaceuter och verksam inom regulatory affairs på Astra Zeneca i Göteborg.

Hur ser du själv på den här förändringen?

– Det är en positiv signal som visar att man satsar mycket på vår site. Personligen tyckte jag att det var lite svårt att ställa om i början, men jag har vant mig nu. En positiv effekt är att folk är mer synliga, det blir lättare att interagera. Jag ser till att ha i princip allting i datorn för att inte behöva släpa runt papper.

Astra Zenecas enhet i Göteborg har cirka 2 500 anställda. Enheten, som tidigare benämndes Astra Zeneca Mölndal, är ett av koncernens tre globala strategiska forskningscentra.

Forskningen är fokuserad på hjärta/kärl, metabolism, andningsvägar, inflammation och autoimmunitet.

Läs vårt arbetsplatsreportage från enheten i tryckta Svensk Farmaci nr 5-6/13.

Andra läser