Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Läkemedelsbolag åter på Pharmada

Det var fullt drag på gårdagens arbetsmarknadsdag för farmacistudenter i Uppsala. Efter några års sviktande närvaro medverkade nu fyra läkemedelsföretag.

Nytt för i år var att kårleg krävdes för medverkan under ”Pharmadans” första timme. Bakgrunden är att det tidigare år vid lunchtid varit ett stort tryck av besökare som inte läser vid farmaceutiska fakulteten.

I år medverkade 30 aktörer, att jämföra med 31 i fjol. Efter att i några år helt varit frånvarande från Pharmada återkom i fjol Astra Zeneca till eventet.

Bolaget deltog även i år, och hade nu sällskap av tre ytterligare bolag inom läkemedel och medicinteknik: Takeda, Fresenius Kabi och APL.

– Jag samtalade med dem och de bekräftade alla att apotekare är en viktig kompetens som de gärna anställer, säger Kristina Fritjofsson, Sveriges Farmaceuters ordförande som deltog på arbetsmarknadsdagen.

Ervin Alic är marknadsansvarig på Sveriges Farmaceuter och hade fullt upp i Sveriges Farmaceuters monter.

– För vår del gick det jättebra, vi rekryterade direkt ett 40-tal nya medlemmar och fick ännu fler intresserade så siffran lär öka de närmaste dagarna. Det var också roligt att se flera läkemedelsföretag vara på plats, det är viktigt att studenterna får en bild av yrkets bredd och de olika möjligheter som finns, säger han.

Ervin Alic medverkade också vid Alarm, arbetsmarknadsdagen för läkar-, tandläkar- och farmaceutstudenter med flera i Göteborg tidigare i veckan.

– Här medverkade såvitt jag såg Astra Zeneca som enda läkemedelsföretag. Alarm är ett större event än Pharmada totalt sett men mindre när det gäller farmaceuter, säger Ervin Alic.

Mest läst