Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Arbetstid viktigt inför avtalsrörelsen

Många hörde av sig när Sveriges Farmaceuter igår hade kvällsöppet för att samla inspel inför avtalsförhandlingarna på apoteksområdet.

På fredag ska förbundets yrkanden lämnas in inför vårens avtalsförhandlingar med Svensk Handel och Almega inom apoteksområdet.

Igår kväll höll Sveriges Farmaceuter telefonslussarna öppna mellan klockan 17 och 20 för att samla upp synpunkter och krav från medlemmarna. Dessutom har medlemmarna haft möjlighet att mejla in sina åsikter.

– Det här blev en framgång, vi hade ett 50-tal kontakter med medlemmar. Märkbart många lyfte arbetstidsfrågor och problem kring schemaläggning, svårigheter att få ordentliga raster och pauser med mera. Saker som gör jobbtillvaron krångligare. Frågan om fyra veckors sammanhängande semester är dessutom fortfarande aktuell, säger Christer Borg, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter.

– De flesta inspel låg i linje med de tankar vi hade sedan tidigare. Vi tar till oss det här och finslipar nu våra krav inför förhandlingarna.

Följ Sveriges Farmaceuters sajt och nyhetsbrev och Svensk Farmaci för löpande information om avtalsförhandlingarna i vår.

Mest läst