Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Vi ska samverka – inte ersätta läkarna”

Replik på ”Vi är ett komplement till andra yrkeskategorier” nedan.

Jag förstår och tar till mig av den framförda kritiken. Naturligtvis skulle vi först ha tagit kontakt med er på plats. Ni kliniska apotekare i Umeå gör ett fantastiskt arbete och jag har själv haft nöjet att ta del av det vid ett regionmöte.

Det är mycket olyckligt om mina uttalanden motverkar syftet då min ambition var att lyfta fram att vi farmaceuter kan vara en del i att lösa problemet med bristande läkemedelsuppföljningar. Jag inser att situationen är mycket mer komplex än så och mitt inlägg blir en kraftig förenkling av potentiella lösningar.

Självklart kan/ska vi inte ersätta läkare utan samverka, som ni redan nu framgångsrikt gör, när det gäller läkemedelsfrågor.

Kristina Frijofsson

Ordförande Sveriges Farmaceuter

Här hittar du den ursprungliga artikeln.

Mest läst