Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekstjänst vann stort dosavtal

I strid med Apoteket AB och Svensk Dos var det Apotekstjänst som vann avtalet om dosdispensering av läkemedel i Region Östergötland, Landstinget i Kalmar län, Region Jönköping, Region Kronoberg och Landstinget Blekinge.

Apotekstjänst vann med det lägsta priset, noll kronor, och får avtalet som sträcker sig över sex år, med start den 1 januari 2017.

Upphandlingen omfattar dosförpackningar till runt 27 600 patienter i de fem deltagande landstingen och regionerna, som räknar med att spara kostnader motsvarande 40,3 miljoner kronor per år för de fem landstingen.

Apotekstjänst har tidigare anklagat andra aktörer för att lägga just nollbud. Nu gör företaget det självt, men hänvisar i Dagens Apotek till att de klarar av det “tack vare en allt mer effektiv verksamhet, en hög kvalitet och engagerade medarbetare”.

 

Mest läst