Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Många vill bli farmaceutkompis

Över hundra etablerade farmaceuter i Sverige har registrerat sig som farmaceutkompisar och 25 kompispar har matchats ihop. Lokala kontaktpersoner finns nu på sex orter.

Integrationsprojektet Farmaceutkompis inleddes i november för att ge nyanlända farmaceuter kontakter på den svenska arbetsmarknaden.

Nyanlända matchas mot farmaceuter som är etablerade i apoteks- eller läkemedelsbranschen och som bedöms svara mot den nyanländes behov.

Och viljan att hjälpa är stor. Över 100 etablerade farmaceuter har anmält sig hittills. Ett 40-tal nyanlända farmaceuter är anmälda i projektet och 25 kompispar har matchats ihop.

– Det är väldigt roligt att projektet har tagit fart. Vi har lokala kontaktpersoner i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Skåne, Mälardalen och Norrköping. Här kommer det att hållas uppstartsmöten i januari/februari, berättar Hanna Rickberg, projektledare för Farmaceutkompis på Farmacevter utan Gränser och en av initiativtagarna.

Nyanlända och etablerade farmaceuter som vill delta kan registrera sig på projektets hemsida farmaceutkompis.se.

Läs mer om projektet, inklusive intervjuer med kompispar, i Svensk Farmaci nr 1/16 som kommer ut i skiftet februari/mars.

Andra läser