Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronan ber om ursäkt

Kronan ber om ursäkt för det mejl om julbord som regionchefen för södra Skåne skickat ut. Det är varje apotekschefs sak att avgöra frågan om julbord eller inte, enligt informationsdirektör Andreas Rosenlund.

– Vi ber om ursäkt för det mejl som Regionchef Skåne Syd skickat ut, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Apotek, apropå vår tidigare artikel om julbord för apotekspersonal på Kronan i södra Skåne.

– Mejlet är olyckligt formulerat och kan lätt missförstås. Det finns inget generellt förbud mot julbord på Kronans Apotek, men vi måste vara kostnadsmedvetna och väga julfirande, julgåvor etcetera mot hur våra apotek presterar. Det är varje apotekschef sak att avgöra vad som är rimligt, om man går ut, träffas hemma eller gör något annat tillsammans. Men något generellt förbud för julfirande baserat på ekonomiskt utfall finns inte, säger Andreas Rosenlund.

Andra läser