Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Pfizer replikerar om Prenevar-pris

Pfizer svarar på Läkare utan gränsers kritik mot bolagets prissättning av pneumokockvaccinet Prenevar 13.

Igår skrev vi om Läkare utan gränsers, MSF, kritik av Pfizers prissättning av sitt pneumokockvaccin. Enligt MSF gör priset det “omöjligt för utvecklingsländer att ge behövande barn skydd”.

Pfizer har idag lämnat en skriftlig kommentar till prissättningen av Prevenar 13 och MSF:s kampanj.

“Effektiva immuniseringsprogram kräver en mångfacetterad strategi för att balansera finansiering, betalningsförmåga, kvalitet, infrastruktur och säkerställa leveranser och samtidigt behålla ett långsiktigt engagemang från alla viktiga partner. Pfizer tillhandahåller Prevenar 13 till världens fattigaste länder till lägsta möjliga pris. Vi donerar också Prevenar 13 för användning i humanitära miljöer där det för närvarande inte finns något annat sätt att få tillgång till vaccinet. Vi respekterar det humanitära arbetet Läkare Utan Gränser gör på uppdrag av människor i nöd”, skriver Pfizer i ett e-postmeddelande till Svensk Farmaci.

Andra läser