Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Individuella önskemål i första hand”

Lloyds Apotek berättar hur kedjan löste farmaceuternas semesterekvation i somras på ett annat sätt än konkurrenterna.

Som vi skrivit tidigare bröt apotekskedjan Lloyds Apotek, precis som i fjol, mönstret när det gäller att ge sina farmaceuter sommarsemester att döma av Sveriges Farmaceuters semesterenkät.

Lloyds låg klart sämst till när det gäller att ge sin anställda farmaceuter fyra veckors semester i rad. Bara 14 procent av de Lloyds-farmaceuter som svarade på enkäten fick fyra veckor på raken. Men när det gäller att ge semester helt enligt önskemål var det ändå Lloyds som nådde högsta siffrorna.

Christina Olsson är tillförordnad HR-chef på Lloyds.

Hur kommer det sig att så få av farmaceuterna hos er, jämfört med andra kedjor, fick fyra veckors sammanhängande semester?

– Vi har efter diskussioner med vår apotekspersonal prioriterat att så många som möjligt skall få semester när de önskar, hellre än en längre semester när de i vissa fall inte önskar. I vissa fall har det inneburit att vi behövt vara mer restriktiva med fyra sammanhängande veckor, i syfte att försöka lösa individuella önskemål, säger Christina Olsson.

Har ni arbetat på något särskilt sätt för att ge så många semester enligt önskemål?

– Vi lägger alltid ner mycket tid och fokus på att göra vårt yttersta, i strävan om att försöka möta vår personals önskemål om semester. I nära samarbete med våra apotek lyckades vi väl även i somras, vilket såklart känns väldigt roligt, säger hon.

Mest läst