Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Smoothies och massage på Hjärtats nya apotek

I framtiden kan apotek vara en blandning av snabba vårdcentraler, butiker med hälsosam kost och klassisk farmaci. Åtminstone att döma av Hjärtats nya konceptbutik i Mall of Scandinavia, med smoothiebar och energimassage, som ska leda kedjans utveckling.

Satsningar på koncept är det nya inom apoteksbranschen. I början av september annonserade Kronans Apotek sitt nya Care&Beauty-koncept. Näst på tur är Apotek Hjärtat, som gör sin största konceptsatsning hittills med öppningen av flaggskeppsbutiken i Mall of Scandinavia som öppnar imorgon torsdag i Solna norr om Stockholm.

Här kommer olika nyheter att testas för att sätta riktningen för framtidens apotek, bland annat en speciell kostsektion med en smoothiebar. Ett annat nytt erbjudande är energimassage för ökat välmående.

En central plats får Minutkliniken, en vårdmottagning som kompletterar primärvården och ökar tillgängligheten för enklare behandling och rådgivning. Minutklinikerna, som finns på ytterligare ett par Hjärtat-apotek, erbjuder bland annat vaccinationer, behandling av infektioner, allergier, stygnborttagning, kolesterol- och glukosmätning med mera på drop-in basis.

– Vi tar fram tjänster och sortiment som gör att vi finns där för våra kunder vid fler tillfällen än enbart när de har behov av läkemedel. Apotek Hjärtat i Mall of Scandinavia blir en sorts ”experimentverkstad” som sätter riktningen för framtidens apotek. Det känns spännande, säger Ahmad Pirizadeh som ska leda verksamheten.

Mest läst