Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Två apotekare belönas för kundinsatser

Apotekare i Västerås och Falkenberg belönades idag på Läkemedelskongressen för kundinsatser utöver det vanliga på apotek.

Apotekaren Tone Andersson, som jobbar på Apotek Hjärtat på ICA Maxi Hälla i Västerås, fick priset för bästa kundinsats inom receptområdet.

Hennes insatser gällde antibiotikabehandling till ett barn under jourtid.

”Vid misstanke om att allt inte stod rätt till ifråga om en antibiotikabehandling till ett barn under jourtid hjälpte Tone kunden på fler sätt än vad som kan förväntas och bidrog till att barnet fick tillgång till den behandling som krävdes på snabbast möjliga sätt. Tones agerande speglar på ett lysande sätt hur vi som farmaceuter kan nyttja både teoretisk och empatisk kompetens i lyckad kombination”, lyder motiveringen.

Apotekaren Emil Andreasson på Lloyds Apotek i Falkenberg fick priset för bästa kundinsats inom egenvård för sina insatser vid en misstänkt urinvägsinfektion hos en patient.

”Tack vare rådigt handlande vid en misstänkt urinvägsinfektion har Emil erbjudit råd och behandling i en situation där det i värsta fall har kunnat uppstå allvarliga komplikationer. Emils agerande speglar på ett lysande sätt hur vi som apotekspersonal kan utnyttja både teoretisk och empatisk kompetens i lyckad kombination och lotsa kunden i rätt riktning när det krävs”, skriver juryn.

Priserna delas ut av sektionen för öppenvårdsfarmaci inom Apotekarsocieteten.

På kongressen avgjorde också tävlingen Årets kompetensapotek. Martin Hedeberg, Hanna Stenstad och Susanne Franksson från Apoteksgruppen i Stora Höga vann tävlingen under gårdagen.

Andra läser