Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Oriola-KD får ny struktur

Oriola-KD, där Kronans Apotek ingår, omstrukturerar efter årsskiftet. Verksamheten delas in tre affärsområden som gäller för alla de fem länder där koncernen är verksam.

Kronans Apotek hamnar i koncernens nya ”operating model” i affärsområdet Consumer tillsammans med apoteksverksamheten i Baltikum och e-handeln i Finland. Affärsområdet kommer fortsatt att ledas av Lars Birkeland, skriver interntidningen Oriola News.

Affärsområdet Services ska bestå av koncernens lager- och distributionsverksamhet och ledas av Kimmo Virtanen. I Sverige kommer affärsområdet att bestå av två affärsenheter, Services Sweden (lager/distribution/tjänster till läkemedelsindustrin) som ska ledas av Fredrik Pamp, och Pharmacy Services (inköp/distribution för apoteksaktörer) där Katarina Gabrielson blir ansvarig.

Det tredje affärsområdet är helt nytt och heter Healthcare. Det omfattar affärer inom sjukvård för landsting, kommuner, veterinärer med flera. Thomas Gawell kommer att leda uppstarten av affärsområdet.

Andra läser