Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Integrationsprojekt ska stötta nyanlända

Farmacevter utan Gränser (FuG) startar i samarbete med läkemedels- och apoteksbranschen integrationsprojektet Farmaceutkompis.

Projektet inleds nu i november. Tanken är att ge nyanlända hjälp att få en kontakt i det svenska samhället. Nyanlända ska matchas mot personer som är etablerade i apoteks- eller läkemedelsbranschen och som svarar mot den nyanländes behov.

− Sverige behöver nya sätt att ta tillvara arbetskraften som nu söker sig till landet. Vi hoppas att andra branscher också tar initiativ till liknande satsningar för att förhindra isolering, möjliggöra integration och bidra till ett socialt hållbart samhälle, säger Sten Olsson, ordförande för Farmacevter utan Gränser, i ett pressmeddelande.

Nyanlända och etablerade som vill delta kan registrera sig på projektets hemsida farmaceutkompis.se.

Bland FuG:s samarbetspartners i projektet finns Sveriges Farmaceuter, Öppet hus i Göteborg, Farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet, Pensionerade farmaceuters förbund samt branschföreningarna Sveriges Apoteksförening, LIF och ASCRO.

Andra läser