Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Rydberg till Apoex

Apoex köp av Apotek Hjärtats vård- och omsorgsverksamhet – inklusive Apovet – har nu genomförts för 62 miljoner kronor. Apotekaren Tony Rydberg följer med över till Apoex. UTÖKAD 15:58

Först Apoteket AB, sedan uppstickaren Vårdapoteket och nu senast Apotek Hjärtat.

Nu får apotekaren Tony Rydberg återigen låta trycka nya visitkort. Han följer med till Apoex i samband med att det rekordväxande Stockholmsbolaget köper den vård- och omsorgsverksamhet som han ansvarat för på Apotek Hjärtat.

Affären slutfördes igår, måndag.

Köpeskillingen på 62 miljoner kronor motsvarar bokfört värde efter transaktionskostnader, meddelar Apotek Hjärtats ägare Ica. Hjärtats vård- och omsorgsdel omsatte under 2014 cirka 830 miljoner kronor.

Försäljningen innebär att Apotek Hjärtat renodlar sin verksamhet mot öppenvårdsmarknaden.

Här kan du läsa vår intervju från oktober med Apoex vd Jens Berlips om köpet.

Tony Rydberg tillträder en befattning som senior rådgivare och medlem av ApoEx företagsledning.

– I och med det lämnar jag efter 2,5 år Apotek Hjärtats företagsledning och det övergripande lednings-, drift- och resultatansvaret för affärsområdet Vård och omsorg, säger Tony Rydberg till Svensk Farmaci.

– Efter 30 års arbete i operativa chefsbefattningar på olika nivåer i många olika organisationer ska det bli spännande att i den nya rollen få möjlighet att lära känna en ung och innovativ organisation och en ny företagskultur. Det ser jag mycket fram emot! Jag hoppas också att jag med min bakgrund och erfarenhet ska kunna bidra till fortsatt framgångsrika affärer för min nya uppdragsgivare, fortsätter han.

Andra läser