Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceuter får ny arbetsgivare

Health Solutions säljer sin verksamhet inom läkemedelsinformation i Uppsala (tidigare Läkemedelstjänster AB) och patientstöd/adherence i Luleå till Ljusdalsbaserade ICT.

International Clinical Testing Scandinavia AB, ICT, är ett snabbväxande konsultbolag till apotekssektorn och läkemedelsindustrin som bland annat erbjuder tjänster inom regulatoriska kontakter med myndigheter och kundtjänstfunktioner. Huvudkontoret ligger i Ljusdal.

ICT ansvarar idag bland annat för apotekskedjan Kronans Apoteks kundtjänst.

Bolaget köper nu Health Solutions verksamhet inom läkemedelsinformation i Uppsala, som tidigare ingick i Läkemedelstjänster AB, samt Health Solutions verksamhet inom patientstöd/adherence i Luleå.

Uppköpet innebär att flera farmaceuter får en ny arbetsgivare.

Efter köpet omsätter ICT cirka 40 miljoner kronor och har ett 50-tal anställda.

– Vi är otroligt glada att kunna förstärka vårt erbjudande och komplettera med ännu fler högkvalificerade medarbetare, bland annat sjuksköterskor, apotekare och receptarier, säger Patrik Åvestrand, vd på ICT, i ett pressmeddelande idag.

För Health Solutions del innebär avyttringen att man nu specialiserar sig på sina IT-baserade systemlösningar för uppföljning och kvalitetssäkring av vård och omsorg.

– Detta innebär att vi kommer att kunna leverera än mer kvalificerade och framtidssäkra lösningar för våra kunder, kommenterar Martin Svensson, apotekare och vd på Health Solutions, i dagens pressmeddelande.

Mest läst