Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lång sjukskrivning skapar osäkerhet

Läkemedelsverket saknar alltjämt sin ordinarie generaldirektör – och det är oklart om och när hon återkommer. En medarbetare beskriver den nuvarande situationen som olycklig för myndigheten.

Catarina Andersson Forsman tillträdde som generaldirektör vid Läkemedelsverket den 1 oktober i fjol.

Men hennes tid i tjänst på verket hann inte bli långvarig – redan vid nyår sjukskrevs hon och ersattes sedermera av en vikarie i form av Inger Andersson, tidigare generaldirektör på Livsmedelsverket.

Inger Andersson har nu varit i tjänst nästan dubbelt så länge som verkets ordinarie generaldirektör hann arbeta.

I första hand gällde Catarina Andersson Forsmans sjukskrivning till den 22 mars. Men sjukskrivningen förlängdes och det är alltjämt oklart om och när Andersson Forsman kan tänkas vara tillbaka i tjänst.

– Vi har inte fått någon information alls om när hon kan tänkas vara åter, säger Dag Isacson, ordförande vid Sacoföreningen på Läkemedelverket till Svensk Farmaci.

Läkemedelsverkets presstjänst har heller inget besked i frågan.

En medarbetare på Läkemedelsverket som Svensk Farmaci har talat med beskriver den uppkomna situationen i som olycklig för Läkemedelsverket.

– Det är förstås inte optimalt för verket i ett ledningsperspektiv att en temporär situation drar ut på tiden på det här sättet och att man inte riktigt vet hur länge det varar. En osäkerhet uppstår och det blir lätt lite gnissel, säger medarbetaren.

Andra läser