Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Malmö högskola måste komplettera

Malmö högskola får ett halvår på sig att komplettera sin ansökan om att starta en receptarieutbildning. Om tre nyckelrekryteringar inom farmaci fullföljs är chanserna stora att utbildningen kan dra igång hösten 2016.

UKÄ, Universitetskanslersämbetet, tog förra veckan ställning till Malmö högskolas förnyade ansökan om att få starta en receptarieutbildning. En första ansökan avslogs i höstas.

Beslutet i förra veckan blev varken ja eller nej – i stället gavs högskolan sex månaders respit för att komplettera sin ansökan.

– Vi har konstaterat brister när det gäller lärarresurser och har gett Malmö högskola sex månader på sig att komplettera sin ansökan. Om man genomför tre rekryteringar inom farmaciområdet är chanserna stora att man får klartecken och kan dra igång utbildningen hösten 2016, säger Viveka Persson, enhetschef på UKÄ:s utvärderingsavdelning, till Svensk Farmaci.

Mest läst