Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronan satsar på sjukvården

Även Kronans Apotek satsar nu på att försörja sjukvården med läkemedel. Bolaget vann nyligen sin första landstingsupphandling – passande nog i Kronoberg – men den upphandlingen avbröts och görs nu om. REVIDERAD 13:51

Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Apoex och APL har i dagsläget läkemedelsförsörjningsuppdrag i olika landsting.

Nu vill även Kronans Apotek in i racet. Bolaget har idag inga sådana uppdrag men håller på att bygga upp en verksamhet med syfte att försörja bland annat landsting med läkemedel.

Nyligen vann Kronan sin första upphandling när Landstinget Kronoberg upphandlade sjukvårdens läkemedelsförsörjning en andra gång. Beslutet att ge Kronan uppdraget i Kronoberg överklagades dock av två andra aktörer: Apotek Hjärtat vars anbud rankades som näst bäst, samt Apoex.

Sedermera beslutade dock landstinget att avbryta och ta om denna upphandling.

I dag, onsdag, är sista dag för anbud i den förnyade upphandlingen i Kronoberg.

En förändring i det nya underlaget är att anbudsgivaren nu inte behöver ha alla tillstånd på plats vid anbudets inskickande.

I nuläget anlitar Landstinget Kronoberg Apotek Hjärtat efter en upphandling som gjordes tillsammans med landstingen i Kalmar och Blekinge län och som dåvarande Vårdapoteket (som sedermera köptes upp av Hjärtat) vann.

Kronobergs nuvarande avtal med Apotek Hjärtat går ut den 1 december i år.

Kronan har även deltagit i Landstinget i Kalmar läns aktuella upphandling av läkemedelsförsörjningstjänster.

Här vann Apoex uppdraget, men Kronan har överklagat det beslutet.

Svensk Farmaci har sökt apotekaren Christian Vallentin, som sedan årsskiftet är chef för affärsområdet Vårdkund & Företag på Kronans Apotek.

Mest läst