Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Apotek plus logistik konkurrensfördel”

Kronan hoppas att styrkan inom både apotek och logistik ska bli en konkurrensfördel när bolaget nu satsar på att försörja den landstingsdrivna sjukvården med läkemedel.

Svensk Farmaci bad apotekaren Christian Vallentin, chef för affärsområdet Vårdkund & Företag på Kronans Apotek, berätta mer om bolagets satsning på läkemedelsförsörjning till sjukvården som vi skrev om i morse.

– Det var under fjolåret som vi bestämde att göra den här satsningen framåt. Jag blev själv involverad under hösten och tillträdde formellt som chef för affärsområdet vid årsskiftet, säger han.

Varför satsar ni på den här marknaden?

– Det är en mycket intressant marknad, gränserna mellan öppenvårds- och slutenvårdsläkemedel suddas idag allt mer ut. Genom att vara en aktör både inom öppenvård och slutenvård tror vi att vi har bäst förutsättningar att fortsatt vara konkurrenskraftiga på sikt.

Har ni något unikt i er approach jämfört med andra intressenter?

– Vi kan apotek men har även ett systerbolag inom logistik som vi kan dra nytta av. De två delarna ger oss förutsättningar att vara en stark partner i sjukvården. Vi siktar på att vara aktiva i kommande upphandlingar, säger Christian Vallentin.

Mest läst