Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Klart med Apoteket AB i väst

Apotekstjänst på Lidingö förlorar sitt tunga dos-uppdrag i Västra Götaland och Halland. Det står klart sedan Kammarrätten i Göteborg inte beviljat prövningstillstånd. Apoteket AB tar med all sannolikhet över i höst.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare har Västra Götaland och Halland valt att inte förlänga avtalet med sin befintliga leverantör av dosläkemedel, Apotekstjänst AB, trots att man hade möjlighet till detta.

I stället genomfördes i fjol en ny upphandling som utföll till Apoteket AB:s fördel.

Apotekstjänst överklagade regionernas beslut, men den 21 april i år avslog Förvaltningsrätten i Göteborg bolagets yrkanden.

Apotekstjänst överklagade även denna dom, men nu har Kammarrätten i Göteborg beslutat att inte bevilja bolaget prövningstillstånd.

I går, måndag, fattade rätten två beslut med denna innebörd – ett för VGR och ett för Halland.

Det bekräftar Kammarrätten i Göteborg till Svensk Farmaci i dag.

Därför tyder allt nu på att Apoteket AB tar över uppdraget att leverera dosläkemedel i de båda regionerna i höst.

De nya avtalen är planerade att börja gälla den 15 oktober i år, för att sedan löpa i tre år. Det finns också möjlighet till förlängning maximalt två gånger under ytterligare 12 månader.

Apotekstjänst AB riskerar att stå helt utan uppdrag i landstingsvärlden nästa år.

Detta eftersom bolagets andra storkund, de sju mellansvenska landstingen i den så kallade Sjuklövern, också upphandlat en andra gång och där valt ett anbud från konkurrerande Svensk Dos AB.

Även i detta fall har dock Apotekstjänst AB överklagat landstingens beslut.

Mest läst