Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Manell gör avsiktliga misstolkningar”

Per Manell ägnar sig åt avsiktliga misstolkningar i sina försök att förlöjliga och misskreditera ett läkemedel som ger massor av patienter lindring, skriver Henrik Olténg, vd på Weleda, i en replik om tillverkningen av det antroposofiska preparatet Iscador.

Efter genomläsning av Per Manells replik kan man fråga sig om Manell själv har läst den “nyhets”-artikel som gjordes utifrån hans besök för 40 år sedan?

Manell ägnar sig åt avsiktliga misstolkningar i sina försök att förlöjliga och misskreditera ett läkemedel som ger massor av patienter lindring i det som är en av de värsta sjukdomar som överhuvudtaget finns.

Det finns två saker som är intressant vad gäller Iscador; är tillverkningen av god farmaceutisk kvalitet? Och är detta ett medel som hjälper patienter?

I båda fallen är svaret ja, och det finns åtskilliga studier samt vittnesmål från läkare och patienter som stöd för det.

Behövs det mer? Absolut, men det förändrar inte det faktum att Iscador fungerar och huruvida råvaruframställningen från mistel görs med hjälp av en centrifug eller inte är rätt ointressant om man genomgår behandling för allvarlig sjukdom.

Henrik Olténg, vd, Weleda

Mest läst