Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

En viktig detalj

Clary Holtendal, professionsutvecklare på Sveriges Farmaceuter, ska sommarjobba på apotek i år igen. Den här gången är arbetsgivaren Apotek Hjärtat, vars formaliakrav för anställning fått henne att jubla.

I mitt jobb blir jag ibland upprörd på en skala från Emils pappa till Hulken, lite beroende på vad jag stöter på.

Men här kommer en betydligt trevligare anekdot som antagligen kommer att få er att tänka att undertecknad behöver hjälp.

För så nördig kan man ju bara inte vara.

Häromdagen fick jag ett brev från Apotek Hjärtat. Brevet innehöll ett anställningsavtal för sommarjobb. Jag hade nöjet att sommarjobba förra året på Kronans Apotek och i år är det dags igen.

Vi har nämligen insett att för kunna uttala mig i olika sammanhang om bland annat apoteksbranschen, så behöver jag stå kvar med en redig foppatoffel i den världen.

Dessutom kanske någon farmaceutkollega lättare kan få fyra veckors semester, det är nämligen så länge som sommarjobbet varar i år.

I brevet låg också en handskriven lapp från apotekschefen. ”Skriv under avtalet och skicka in en kopia på din apotekarlegitimation.”

Detta sista ord i meningen fick mig att göra en liten men, om jag får säga det själv, graciös piruett av pur glädje.

MIN LEGITIMATION.

Första tanken var – vart har jag lagt den? Detta var nämligen första gången som någon efterfrågade detta bevis på min förutsättning att utöva apotekaryrket på apotek.

Jag måste självkritiskt erkänna att när jag jobbade som apotekschef så frågade jag aldrig efter detta. Jag utgick från att folk inte ljög mig rakt upp i ansiktet vilket ju faktiskt var direkt fel.

Det fanns (och finns?) också kollegor som hamnade i en väldigt spännande situation då den nyanställde visade sig sakna denna detalj i sammanhanget.

Så tack Hjärtat för att jag får chansen att jobba hos er i sommar och anledning till att, bokstavligen, damma av min gamla legitimationshandling.

Det kanske finns fler kedjor som rutinmässigt begär legitimation vid anställning. I så fall – keep up the good work.

Om det är så att ni inte gör det, säger jag som en känd sportaktör – just do it.

Clary Holtendal

Mest läst