Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Två apotekare i Cura/Hjärtats topp

I huvudsak blir det Apotek Hjärtats gamla ledningsgrupp som tar plats i ledningen för det sammanslagna ICA Cura/Apotek Hjärtat. Det står klart sedan den nya ledningen presenterades i dag.

I dag presenterade ICA-gruppen hela den ledningsgrupp som ska leda företagets apoteksverksamhet som består av ICA Cura och det uppköpta Apoteks Hjärtat.

I huvudsak är det Apotek Hjärtats gamla ledningsgrupp som tar över driften av ICA-gruppens apoteksverksamhet. Nio av elva i ledningsgruppen kommer från Apotek Hjärtat.

Det sammanslagna företaget har 376 apotek med en omsättning på drygt elva miljarder kronor och den nya ledningsgruppen börjar arbetet med att leda verksamheten med omedelbar verkan.

Ur ett farmaceutiskt perspektiv är det glädjande att de finns två apotekare i den nya ledningen av det nya apoteksföretaget. Annika Svedberg, Farmaci- och kvalitetschef och Tony Rydberg, chef för Vård och omsorg.

– Ja, det är positivt. I Hjärtat har det hela tiden varit kombinationen av farmaci, detaljhandelskunskap och kunskap om vården som har varit viktig när man ska bedriva apoteksverksamhet och det tycker jag att Hjärtat har varit duktiga på att kombinera, säger Tony Rydberg.

För Tony Rydbergs del blir förändringen inte så stor eftersom hans ansvarsområde Vård och omsorg, som omfattar entreprenadverksamhet till landsting och andra avtalskunder, är intakt och utan liknande verksamhet i ICA Curas organisation.

– Nej, vi kommer att fortsätta de kontrakt vi har och fortsätta lägga anbud på landstingsavtal. Vi har som ambition att växa på den marknaden, säger han.

 

Den nya ledningsgruppen:

Anders Nyberg, vd, från Apotek Hjärtat.

 

Espen Mortensen, ekonomichef, från ICA.

 

Håkan Magnusson, chef Sortiment/Inköp, från ICA.

 

Camilla Ås, HR-chef, från Apotek Hjärtat.

 

Annika Svedberg, Farmaci- och kvalitetschef, från Apotek Hjärtat.

 

Tony Rydberg, chef Vård & Omsorg, från Apotek Hjärtat.

 

Stefan Jönsson, Försäljningschef, från Apotek Hjärtat.

 

Fredrik Kullberg, Marknadschef, från Apotek Hjärtat.

 

Tobias Ekros,  Affärsutvecklingschef, från Apotek Hjärtat.

 

Jonas Mjöbäck, Kommunikationschef, från Apotek Hjärtat.

 

Jacob Calmvik, E-handelschef, från Apotek Hjärtat.

 

Mest läst