Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fler hälsotjänster och nya chefer på Uppsalaapotek

Apotekssamariten i Uppsala omorganiserar och får nya apoteks- och personalchefer. Apotekets profilering mot vårdnära hälsotjänster har ökat på senare tid genom flera nya samarbeten.

Apotekaren Mayada Zreik Safa började tidigare i höst som apotekschef på Apoteksamariten, och samtidigt blev apoteksteknikern Karin Kumlin personalchef. Apotekaren Amirthan Amirthalingam är läkemedelsansvarig på apoteket.

Apoteksamariten har idag ett knappt 20-tal anställda. Förutom apotekare, receptarier och apotekstekniker finns bland annat en undersköterska (50 procent) på anställningslistan.

Omorganisationen frigör bland annat tid för en av grundarna, apotekaren och vice vd:n Kristina Fritjofsson, att verka som ordförande för Sveriges Farmaceuter. Den andra grundaren, ekonomen Anna Eriksrud, kvarstår som vd i bolaget.

Det fristående apoteket intill Samariterhemmet i Uppsala har flera pågående samarbeten med både vården och läkemedelsindustrin.

Bland apotekets industrisamarbeten finns bland annat ett avtal med Baxter Medical om hemleveranser av peritonealdialys-lösningar.

Apotekets hälsokoncept har på senare tid utökats. I dag erbjuds vaccinering, allergitestning, fotvård, naprapatisk behandling, massage, stöd för viktkontroll, hörselundersökning, fotvård, rådgivning hos psykolog och tandläkarvård antingen på eller i nära anslutning till apoteket.

Andra läser