Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ung volontär premierades

Forskaren Malin Olsen, 26, får årets Nippestipendium av Farmaceuter utan Gränser. I vinter ska hon volontärarbeta med inriktning på hiv-medicinering på ett sjukhus i Tanzania.

Enligt motiveringen har Malin Olsen, som i våras tog masterexamen i biomedicin i Uppsala, visat ”kraft och engagemang för att genomföra sin vision av att hjälpa där det bäst behövs”.

Stipendiet delades ut på Läkemedelskongressen i måndags.

Tillsammans med två kollegor ska Malin Olsen åka till Dar es Salaam i Tanzania under fyra veckor kring julen i år, för att volontärarbeta genom den ideella organisationen Solidarity Travels.

De har också startat en insamling för att bygga upp ett så kallat ”vocational training room” i anslutning till ett ekologiskt volontärcentrum.

”På förmiddagarna kommer det att användas till ideell förskoleverksamhet och på eftermiddagarna till yrkesutbildningar för vuxna. Det kommer även finnas möjlighet för volontärer inom medicin att bedriva en mindre vårdcentral för småbarn. Verksamheten kommer att underlätta för människorna i samhället att få ökad tillgång till utbildning och vård”, skriver Malin Olsen och hennes kollegor på sin blogg.

Andra läser