Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Cameron: ”Vi kämpar för brittisk forskning”

Den brittiske premiärminstern David Cameron var tydlig vid onsdagens utfrågning i ”the House of Commons” kring vad som är viktigt för ett eventuellt samgående mellan Pfizer och Astra Zeneca. Ett nytt anbud från Pfizer måste leda till ”fler brittiska jobb, mer brittiska investeringar och mer brittisk forskning”.

Se video från onsdagens debatt mellan oppositionsledaren Ed Miliband och premiärministern David Cameron om affären mellan Pfizer och Astra Zeneca:


Den brittiske premiärminstern David Cameron har tidigare fått kritik från oppositionsledaren Ed Miliband för att han direkt inledde förhandlingar med Pfizer efter deras bud på Astra Zeneca. Miliband anklagade Cameron för att agera ”cheerleader” för affären och sälja ut brittisk forskning för lättvindigt.

Vid onsdagens premiärminsterutfrågning i ”the House of Commons” möttes de båda i en debatt om affären. David Cameron gav då svar på tal.

– Den viktigaste uppgiften för oss just nu är att backa upp brittiska jobb, brittiska investeringar, brittisk forskning, brittiska mediciner och brittisk teknologi. Därför har jag bett mina ministrar att engagera sig i båda företagen direkt från början. Vi vet vad som händer om man inte engagerar sig, om man bara är negativ till allt så förlorar man och får inga garantier. Vi kämpar för brittisk forskning, sa David Cameron.

Han var också tydlig med att ett eventuellt samgående mellan de båda läkemedelsbolagen endast skulle bli aktuellt om det gagnade Storbritannien.

– Jag kommer att granska om ett nytt anbud leder till fler brittiska jobb, mer brittiska investeringar och mer brittisk forskning, sa David Cameron.

Andra läser