Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Belönas för läkemedelsarbete

Chefsapotekare Monika Westermark med flera inom Region Gotland har fått ett pris av äldreministern för framgångsrikt arbete med läkemedelshanteringen till äldre.

Äldreminister Maria Larsson delade ut priset för Sveriges Pensionärsförbunds (SPF) räkning till en delegation från den gotländska sjukvården och socialtjänsten igår. Det skedde vid en ceremoni på Norra Latin i Stockholm.

Enligt prismotiveringen har Region Gotland en ”aktiv läkemedelskommitté som förbättrat nyckeltalen för bra läkemedelsanvändning bland äldre.”

– Läkemedelskommittén har jobbat hårt för en bra användning av läkemedel. Kommittén har under flera år regelbundet besökt öns vårdcentraler, följt upp statistik och prövat förskrivningen av vissa läkemedel, säger Gerd Silk, utvecklingsledare inom socialtjänsten och en av pristagarna, enligt regionens hemsida.

Andra läser