Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Svensson byter spår

Apoteksprofilen Carin Svensson, tidigare förbundsordförande i Sveriges Farmacevtförbund, slutar som farmacichef på Kronans Apotek. Nu väntar en ny utmaning.

Carin Svensson, Kronans Apoteks farmacichef, är en välkänd profil i Farmacisverige som bland annat varit förbundsordförande i Sveriges Farmacevtförbund (numera Sveriges Farmaceuter).

Nu har hon sagt upp sig från sin tjänst på Kronans Apotek.

Hon är dock fortfarande anställd i bolaget fram till den 8 april.

Vad ska du göra nu?

– Jag kommer att bli apotekschef på en av Cura-apotekets nyetableringar, närmare bestämt i Barkarby i Järfälla utanför Stockholm. Här byggs nu en helt ny Ica Maxi med ett Cura-apotek. Planen är att öppna i mitten av maj, men det är inte helt säkert att tidsplanen håller, säger Carin Svensson.

På apoteksmonopoltiden var Carin Svensson bland annat apoteksområdeschef i Järfälla/Upplands Bro inom Apoteket AB.

– Jag känner till geografin och den lokala vården vilket är en stor fördel, säger Carin Svensson.

Varför byter du jobb?

– Jag trivs verkligen på apotek med alla kundmöten, det är det roligaste som finns. Jag är nog in grunden ingen kontorsmänniska. Sedan har Cura ett väldigt sunt koncept, där apotekens fokus är läkemedel och hälsa medan Ica-handlarna i princip ”sköter resten”.

– Sedan är det tilltalande att apotekscheferna på Cura i regel ingår i butikernas ledningsgrupper, vilket kan ge möjligheter att påverka exempelvis sortiment, säger Carin Svensson.

Andra läser