Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nytt fristående apotek i vårdnära läge

Idag öppnar ett nytt fristående apotek, Borås Cityapotek, i stadsdelen Norrby i Borås. Receptarien och apotekschefen Irem Baykal hoppas att närheten till läkarmottagningar och äldreboenden blir en framgångsfaktor.

Borås Cityapotek öppnade portarna för första gången idag, och vid 10-tiden hölls en invigning.

– Att döma av de första timmarna så hittar kunderna hit och det känns mycket lovande. Vi har ett bra centralt läge i stadsdelen Norrby strax utanför Borås centrum. Vi ligger också nära flera läkarkliniker och ett äldreboende, säger Irem Baykal, receptarie och apotekschef.

Irem Baykal har efter examen vid Göteborgs universitet arbetat i sju år inom apoteksbranschen, bland annat på Cura, Apotek Hjärtat och Apoteket AB. Nu har hon alltså tagit chefsrollen på ett helt fristående apotek. Förutom henne själv finns apotekaren Zalmai Amiri, som är läkemedelsansvarig och delägare, och en apotekstekniker på anställningslistan.

Finansiellt är det entreprenören Gul Ali som står bakom nyetableringen i Borås.

Andra läser