Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Tony Rydberg tar plats i Hjärtats ledning

Vårdapotekets interims-vd Tony Rydberg tar klivet in i Apoteket Hjärtats ledningsgrupp som chef för landstingsavtalen nu när den nya organisationen börjar ta form. I nästa vecka presenteras den för Hjärtats chefer.

I nästa vecka samlar Apotek Hjärtat alla sina chefer till en chefsträff för att bland annat presentera den nya organisationen efter uppköpet av Vårdapoteket.

Från mitten av september kommer Vårdapotekets 27 apotek att börja stöpas om till Apotek Hjärtats profil och inlemmas i Hjärtats organisation.

Det innebär att de kommer att ingå i Hjärtats ordinarie försäljningsorganisation i de befintliga regionerna.

– Integrationsarbetet pågår för full och vi räknar med att vara klara till mitten av oktober, säger Jonas Mjöbäck, kommunikationschef på Apotek Hjärtat.

Antalet regioner kommer samtidigt att utökas från 13 till 15 för att bättre hantera tillskottet av de nya apoteken, berättar han.

Tony Rydberg, interims-vd för Vårdapoteket under sommaren, är från 1 september chef för affärsområdet Vård och omsorg som ska hantera landstingsavtalen.

– Det känns bra att kunna jobba vidare med saker som vi har byggt upp inom Vårdapoteket. Vård och omsorg kommer att ligga som ett business-to-business-affärsområde. Hjärtat har ju inte haft någon sådan verksamhet tidigare och tanken är att vi ska bygga vidare på detta och bli större än nu, säger Tony Rydberg.

Vårdapoteket hade sin verksamhet avgränsad till södra och mellersta Sverige, men i och med uppköpet så breddas perspektiven till nationell nivå där tanken är att expandera vårdaffären norrut.

– Apotek Hjärtat är ju en nationell aktör och det finns ju ingenting som säger att vi måste hålla oss inom en viss geografi, säger Tony Rydberg.

Av Vårdapotekets totalt 20 anställda på huvudkontoret kommer sju personer att följa med till Apotek Hjärtat.

Tobias Ekros, tidigare försäljningschef på Vårdapoteket, blir affärsutvecklingschef på Hjärtat och ingår också i ledningsgruppen.

Apotek Hjärtats tidigare affärsutvecklingschef Jacob Calmvik blir e-handelschef och ska ansvara för uppbyggnaden av Hjärtats e-handel som planeras vara i drift någon gång under första halvåret 2014 med försäljning av både receptfria och receptbelagda läkemedel.

Monika Magnusson och Anna Jacobsson från Vårdapoteket kommer att jobba tillsammans med Tobias Ekros på Hjärtas supportkontor.

Johanna Wikman fortsätter att jobba med Tony Rydberg inom Vård och omsorg och Marie Sörensson tar över en av de två nya regioner som bildats efter uppköpet.

Övriga personer från Vårdapoteket har lämnat och har redan fixat, eller håller på att fixa nya jobb i andra företag.

Mest läst