Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Region Skåne: “Avtalsbrott”

Region Skåne har upprättat ett tilläggsavtal med Svensk Dos och skickat egna farmaceuter till bolaget för att säkra dosleveranserna. Svensk Dos har begått avtalsbrott och situationen är extraordinär, enligt regiondirektör Jonas Rastad.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare har Svensk Dos övertagande som dosleverantör i Region Skåne kantats av problem.

För att lösa problemen upprättades i slutet av förra veckan ett tilläggsavtal mellan Region Skåne och Svensk Dos, skriver Sydsvenskan på nätet.

I enlighet med tilläggsavtalet har regionen skickat egna farmaceuter till Svensk Dos i Uppsala för att hjälpa till i två veckor.

– Anledningen var att vi ville markera vårt starka missnöje med den utveckling som har skett kring avtalet och att Svensk Dos inte stått upp till den uppgörelse vi har, säger regiondirektör Jonas Rastad till Sydsvenskan.

– Den andra anledningen är att vi måste gå in med egna resurser för att se till att effekten för tredje man minimeras. Det är mycket extraordinärt.

– Det är en ovanlig situation att en entreprenör inte kan leverera. Vi gör bedömningen nu att prioritet ett är att få leveranserna att fungera och att ta ställning till senare hur vi ser på samarbetet. Men vår markering innebär att vi uppfattar att det skett ett avtalsbrott. Om vi ska agera på det är en senare fråga, fortsätter Jonas Rastad.

Läs Svensk Dos styrelseordförande Per Manells kommentarer kring leveransproblemen här.

Mest läst