Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket lanserar recept i mobilen

Med Apotekets nya mobiltjänst går det att se sina aktuella recept i mobilen. Dessutom kan man se om läkemedlen på recepten finns i lager.

Nu lanserar Apoteket AB en mobiltjänst som innebär att det går att se alla sina aktiva recept i mobilen.

Det går dessutom att se om de aktuella läkemedlen finns hemma på ett speciellt apotek.

– Vi är glada att vi kan förenkla för våra kunder och ge dem denna unika möjligheten att se recept i mobiltelefonen. Det är en tjänst som underlättar i vardagen eftersom det enkelt går att se om receptet kommit in till apoteket, exempelvis när man är på väg hem från sitt läkarbesök, säger Eva Fernvall, Kommunikationsdirektör i Apoteket i ett pressmeddelande.

Utöver möjligheten att kolla lagerstatus på ”sina” mediciner går det att se sitt högkostnadssaldo, se tidigare receptuttag, se sina beställningar på apoteket.se samt att även se recept för barn och anhöriga om det finns en fullmakt för detta.

Tjänsten är inte något så kallad app utan en mobilanpassad webb som kan nås från mobilens webbläsare utan föregående nedladdning av programvara via adressen mobil.apoteket.se. För att logga in använder Apoteket AB sig av mobilt bank-id.

Mest läst