Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Studentlivet – en värld av möjligheter”

BLOGG: Att vara student på universitet innebär många timmar framför böckerna och därför är det viktigt att göra annat då man får tillfälle. Att vara aktiv och engagerad inom studentlivet kan ge chans till andra möjligheter i framtiden, skriver apotekarstudenten Abir Yousif.

Tidigt under sommaren 2012 fick jag höra talas om att den internationella farmacifederationen, FIP, skulle anordna sin årliga kongress.

Det här är den största händelsen i sitt slag och det som var speciellt med årets kongress var att FIP samtidigt skulle fira sitt 100-årsjubileum.

Så fort jag fick höra detta bestämde jag för att anmäla mig.

Jag kände att det var nu det gällde, chansen att uppleva den här typen av sammankomst skulle inte återkomma på länge.

I oktober deltog jag och en vän på jubileumskongressen som ägde rum i Amsterdam.

Vi lyssnade på föredrag, deltog i workshops för studenter, gick på studiebesök hos ett apotek och gick till utställningshallen där olika företag presenterades.

Vi minglade och pratade med olika företag, vilket var trevlig. Men med tanke på att det var en bit kvar av apotekarutbildningen fanns inga tankar om att göra något vidare av det.

Väl tillbaka i Sverige, några månader senare, var det dags att planera utbildningshelg med studentsektionens centrala styrelse hos Sveriges Farmacuter.

Efter diskussioner kom vi fram till att studiebesök i Köpenhamn skulle ge möjlighet till både personlig och professionell utveckling inom yrkesområdet.

Det slog mig att ett av företagen som vi pratat med i Amsterdam hade representanter på plats från Köpenhamn.

Jag tog kontakt med företaget direkt för att berätta om utbildningshelgen och att vi var intresserade av att besöka just dem.

Kontaktpersonen från företaget var jätteglad att jag mindes vårt samtal under kongressen och att vi såg bolaget som en möjlig plats för att påbörja karriären.

Det visade sig att de gärna ville ta emot oss och berätta om farmaceutens roll i företaget.

Att jag tog beslutet att vara mer engagerad har bara bidragit till positiva erfarenheter för min del.

Så varför vänta på framtiden när man under studierna kan börja forma den?

Har du någon framtidsplan? All typ av aktivitet inom studentlivet kan förbättra dina möjligheter för att uppnå dina mål.

Det gäller att inte vara rädd och istället se det med ett öppet sinne. Den farmaceutiska världen kommer ta emot dig med öppna armar!

Andra läser