Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hjärtat köper Vårdapoteket

Apotek Hjärtat förvärvar Vårdapoteket från Priveq/Investor. Apotekskedjan blir nummer två i landet med över 300 apotek och en omsättning på drygt 9 miljarder kronor. Samtliga Vårdapotekets apotek ska drivas vidare.

Vårdapoteket har 27 apotek vid sjukhus i södra och mellersta Sverige.

Apoteken ”kompletterar Apotek Hjärtats apoteksnät” och kommer samtliga att drivas vidare, enligt morgonens pressmeddelande.

– Förvärvet av Vårdapoteket passar väl in i vår tillväxtstrategi. Genom tillgången till Vårdapotekets vårdnära lägen och kompetenta medarbetare stärker vi ytterligare vår tillgänglighet och service till kunderna, säger Anders Nyberg, VD för Apotek Hjärtat.

Vårdapoteket försörjer sjukvården i flera regioner och landsting, liksom ett antal privata vårdgivare, med läkemedel och farmaceutiska tjänster.

Apotek Hjärtat har, enligt pressmeddelandet ”ambitionen att fortsätta utveckla denna verksamhetsgren”.

– Vårdapoteket har varit framgångsrika i flera upphandlingar och lyckats mycket bra med att bygga sin verksamhet inom vård och omsorg. Förvärvet innebär att Apotek Hjärtat på allvar tar klivet in på denna marknad, säger Anders Nyberg.

Läs en intervju med Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg på sajten senare idag.

Affären väntas vara slutförd redan under det andra kvartalet. Sedan påbörjas integreringen av de 27 apoteken.

Efter förvärvet har Apotek Hjärtat 303 apotek med en sammanlagd omsättning på cirka 9 miljarder kronor.

Även Vårdapotekets vd Lars Gunneflo kommenterar förstås affären nu på morgonen:

– Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med Apotek Hjärtat, affären är bra för våra kunder och medarbetare. Den ger Apotek Hjärtat tillgång till attraktiva vårdnära apotek och en framgångsrik vård- och omsorgsaffär som utgör en intressant tillväxtmöjlighet, säger han i ett pressmeddelande från Vårdapoteket.

Mest läst