Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Expansion mot vård kan gå snabbare”

En expansion i riktning mot vården har funnits i Apotek Hjärtats planer länge. Köpet av Vårdapoteket gör att planerna kan förverkligas snabbare, säger Anders Nyberg, Apotek Hjärtats vd, i en intervju med Svensk Farmaci.

Svensk Farmaci ringde upp Anders Nyberg, Apotek Hjärtats vd, apropå nyheten om att kedjan köper den Malmöbaserade konkurrenten Vårdapoteket.

– I det här köpet får vi två saker. Dels 27 välskötta, vårdnära apotek som kompletterar våra egna bra och stärker vår närvaro på en rad orter. Dels en vård- och omsorgsinriktad verksamhet med kompetens, system och kontakter som Vårdapoteket byggt upp på ett förtjänstfullt sätt. Överlappningen mellan kedjorna är väldigt liten, säger Anders Nyberg.

Hur går era tankar kring att expandera mot sjukvården?

– Att expandera i riktning mot hälso- och sjukvården är något som ingått i våra tillväxtplaner en längre tid. Via det här köpet kan vi komma snabbare ut på banan.

Har ni några konkreta tankar kring hur vårdaffären kan utvecklas?

– Nej, det är för tidigt att uttala sig om i nuläget.

Hur ser tidplanen ut för integreringen av Vårdapoteket-apoteken i Apotek Hjärtat?

– Förhoppningsvis får vi klartecken från Konkurrensverket och Läkemedelsverket innan sommaren. Det troliga är att arbetet med sammanslagningen inleds efter sommaren. Men det är för tidigt att säga exakt när apoteken byter namn, säger Anders Nyberg.

Läs mer i tryckta Svensk Farmaci 2/13.

Andra läser