Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Berätta mer om hur Apotekets stålbad gick till

Jag har nåtts av synpunkten att Svensk Farmaci inte skrivit tillräckligt om hur neddragningarna på Apoteket AB i höstas gick till. Det är en relevant synpunkt – jag skulle gärna skriva mer om det här.

Förutom artiklarna om själva händelseförloppet, så pratade jag när det hettade till i höstas med några drabbade och skrev den här artikeln. Men så mycket mer blev det inte.

Det var åtminstone, såvitt jag vet, den enda artikeln i svensk press där kritiska röster inifrån bolaget lyftes fram. Rätta mig om jag har fel, men övriga bransch- och allmänmedier höll sig till företagets officiella information.

Men visst kan vi bättre.

Jag skulle gärna skriva mer om hur bolaget hanterat neddragningarna på individuell nivå, hur enskilda drabbade informerats, synpunkter på prioriteringar osv. Jag har hört tillräckligt för att kunna påstå att Apoteket AB på flera sätt skötte sitt stålbad i höstas på ett klumpigare sätt än Astra Zeneca, för att ta en aktuell jämförelse.

Men ska vi skriva mer om det här, bygger det på att vi får höra era historier.

Så, är du drabbad och har starka synpunkter på hur det gick till – hör av dig och ge din berättelse. Naturligtvis finns möjlighet till full anonymitet.

Om kritiken är av den karaktären att bolaget bör få bemöta den, så måste vi förstås erbjuda Apoteket AB att göra det. Men det kan ju också bli intressant.

Ge din bild av Apoteket AB:s neddragningar genom att ringa, 08-507 999 13, eller maila mig.

Mest läst