Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Engagemang som ger mersmak”

STUDENTBLOGGEN: Mikael Holmlund, vice ordförande i studentsektionens styrelse, ger en glimt från livet som farmacistudent med fulltecknad kalender.

För de flesta studenter är våren en hektisk tid där studier blandas med festligheter, funderingar på sommarjobb eller kanske livet efter examen.

Som förtroendevald student kan man därutöver lägga till ett antal möten i kalendern, möten med fantastiskt inspirerande och engagerade människor!

För två veckor sedan hade hade jag förmånen att besöka SACO studentråds medlemsråd för första gången.

Närvarande studentrepresentanter presenterade sig själva och sina förbund, varefter information från SACO studentråds styrelse varvades med intressanta workshops.

Middag och mingel avslutade dag ett och sedan fortsatte arbetet och diskussionerna dag två. Entusiastisk med fräscha kunskaper och nyvunna vänner satte jag mig på tåget hem, mot en ny vecka fylld med examensarbete.

Helgen efter medlemsrådet med SACO, var det dags för möte med SFF:s studentsektions styrelse i Stockholm.

När entrédörren gjort sig förstådd, oron för att bli inlåst på kansliet lagt sig och alla anlänt, så slog vi oss ner.

Mötet öppnades och tillsammans med mina engagerade vänner diskuterades bl.a. apoteksjobb för farmacistudenter, medlemsrekrytering, utbildningsrekrytering och denna blogg!

Lunch hann vi också förstås klämma in.

Efter mötet skyndar jag till tåget, slår mig ner på min plats och känner mig lätt stressad över den överfulla vårkalendern, en vårkalender som skulle vara trist, tråkig och nästan lika överfull utan mitt engagemang i Sveriges Farmacevtförbund.

Mikael Holmlund

Andra läser