Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

APL: 75 får gå

Nu börjar detaljerna klarna i APL:s omorganisation. 75 tjänster försvinner men samtliga fyra enheter blir kvar i den nya organisationen, som träder i kraft redan om drygt två veckor. Enligt uppgifter till Svensk Farmaci bantas bland annat extempore i Umeå.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare står Apotek Produktion & Laboratorier, APL, inför en stor omorganisation. Idag har personalen informerats och ett pressmeddelande om förändringarna har precis skickats ut.

Den nya organisationen träder i kraft den 15 mars 2013. Samtliga APLs fyra anläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå blir kvar i någon form i den nya organisationen.

Enligt uppgifter till Svensk Farmaci från källor med insikt i bolaget kommer dock enheten i Umeå att krympa betydligt, framför allt vad gäller extemporeverksamheten. Ett flertal anställda i Umeå kommer att erbjudas förflyttning till Stockholm, enligt uppgiftslämnarna.

Personalstyrkan beräknas totalt minska med ungefär 75 tjänster, enligt pressmeddelandet.

Den nya organisationen har, enligt bolaget, en tydligare uppdelning mellan affärsdrivande enheter och producerande enheter. Tre nya enheter skapas: Inköp Logistik & IT, Extempore samt Produktion & Utveckling.

Verksamheten delas också in i två affärsområden: Vård & Apotek, som omfattar extemporeläkemedel och andra tjänster till vård, sjukhus och apotek, samt Life science, som samlar kontraktstillverkningen till biotech- och läkemedelsföretag.

Mer information om förändringarna på APL under morgondagen.

Mest läst