Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Locket på” om åtgärder på APL

Fackliga förhandlingar om en organisationsöversyn har inletts. Men i övrigt är det locket på kring de förändringar som statliga Apotek Produktion & Laboratorier, APL, står inför.

I höstas skrev Svensk Farmaci om planerade förändringar inom Apotek Produktion & Laboratorier, APL (se länkar nedan).

Nedskärningar planeras enligt uppgiftslämnare till Svensk Farmaci bland annat mot bakgrund av tappade marknadsandelar inom extemporetillverkning, där bolaget sedan en tid är konkurrensutsatt.

Svensk Farmaci har tagit del av spekulationer från flera håll om att någon av bolagets nuvarande enheter – som finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå – kan vara i farozonen.

Samtidigt expanderar delar av APL efter att bolaget vunnit flera landstingsupphandlingar på senare tid.

Under 2012 växte APL med över 90 personer, varav 75 farmacevter (se artikel länkad nedan).

Enligt vad Svensk Farmaci erfar fick våra artiklar i höstas effekten att en påminnelse gick ut till APL:s personal om att all extern information ska gå via vd:n Eva Sjökvist Saers eller marknadschefen Mikael Brobjer.

Johan Hammargren, analytisk kemist och ordförande i akademikerföreningen på APL, bekräftar nu att fackliga förhandlingar om en organisationsöversyn har inletts.

– Det är allt jag kan säga i nuläget, säger han till Svensk Farmaci.

Svensk Farmaci ringde upp Mikael Brobjer, APL:s marknadschef.

Kan du säga något om de föreslagna organisatoriska förändringarna på APL?

– Nej, inte nu, men den information som ni gått ut med i tidigare artiklar är korrekt. Vi kommer att kommunicera när det finns något nytt att kommunicera, säger Mikael Brobjer.

Mest läst