Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Industrifarmacevter ökade lönen mest 2012

Industrianställda farmacevter, särskilt inom regulatory affairs, var vinnarna i fjolårets lönerace. Det framgår av Sveriges Farmacevtförbunds årliga löneenkät.

I Svensk Farmaci nr 1/13, som kommer i februari, medföljer Sveriges Farmacevtförbunds årliga lönestatistikfolder. Statistiken är baserad på svaren på den årliga enkät som förbundet skickar ut till medlemmarna under hösten.

Svensk Farmaci kan redan nu berätta att de industrianställda farmacevterna, till skillnad från föregående år, är den av förbundets medlemsgrupper som haft bäst löneutveckling 2012.

Genomsnittet för de industrianställda farmacevternas löneökning ligger på 5,4 procent. Mätperioden var september 2011 till september 2012.

– Trots en turbulent tid med nedläggningar och omdaningar av forskningsverksamheten har industrin ändå haft en bra löneutveckling. De som framför allt höjt sina löner nu är gruppen inom industri som bytt jobb, och de som jobbar inom regulatory affairs, säger Christer Borg, förhandlingschef på Sveriges Farmacevtförbund.

Den genomsnittliga löneökningen för samtliga medlemmar slutade på 4,3 procent.

Läs själva lönestatistiken och en fördjupad artikel om löneutvecklingen för alla medlemskategorier i Svensk Farmaci nr 1/13.

Mest läst