Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

RGL-ärendet avslutat

Arbetsmiljöverket anser att Apoteket AB vidtagit tillräckliga åtgärder för att förbättra arbetsmiljön på försörjningsenheten RGL i Mölnlycke. Därför avslutas nu ärendet.

I fjol uppmärksammade Svensk Farmaci i flera artiklar arbetsmiljöproblemen på Apoteket AB:s nya försörjningsenhet RGL i Mölnlycke.

Efter anmälan från Sveriges Farmacevtförbund hamnade frågan på Arbetsmiljöverkets bord, se artiklar länkade nedan.

I oktober utfärdade verket ett vitesföreläggande.

Där ålades Apoteket AB bland annat att göra en analys av en upphandlad ergonomisk kartläggning, och därefter upprätta en handlingsplan som ska redovisas till Arbetsmiljöverket.

Dessutom skulle Apoteket AB göra en kartläggning och en efterföljande riskbedömning av de psykosociala förhållandena i arbetsmiljön.

Efter att ha gjort en uppföljande inspektion den 8 januari i år konstaterar nu Arbetsmiljöverket att Apoteket AB uppfyllt kraven.

Därför har Arbetsmiljöverket nu avslutat ärendet. Det framgår av ett brev som man skickade till Apoteket AB förra veckan.

– Det är glädjande att vår anmälan gett resultat och att Apoteket AB har tagit till sig av kritiken och åtgärdat bristerna, säger Lisa Ekstrand, centralt skyddsombud på Sveriges Farmacevtförbund, till Svensk Farmaci.

Mest läst