Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Region Skåne överklagar avtalsförbud

Region Skåne har beslutat att överklaga beslutet från TLV om förbud mot rabattavtal med tillverkande läkemedelsföretag.

Som Svensk Farmaci kunde berätta i måndags anser TLV att den prisöverenskommelse Region Skåne tecknade med USB Pharma om TNF-hämmaren Cimzia strider mot lagen. I lagen står att TLV ska bestämma pris och subvention av läkemedel som ska säljas på apotek. I detta fall, som rör Region Skånes överenskommelse med USB Pharma, anser TLV att Region Skåne själva försökt sänka priset, skriver myndigheten på sin hemsida.

Nu meddelar Region Skåne att man inte delar bedömningen från TLV om att denna sorts avtal ska förbjudas. Eftersom avtalet innebär att fler skånska reumatiker kan få tillgång till effektiv behandling överklagas nu beslutet till förvaltningsrätten, enligt ett pressmeddelande.

Mest läst