Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Tätt på given mellan omorganisationer på LV

Kanske har Läkemedelsverket rekordet i antal omorganisationer i Myndighetssverige. Verkets så kallade arbetsordning har förändrats 12 gånger sedan generaldirektören tillträdde 2008.

De förändringar som klubbades av Läkemedelsverkets styrelse i november, som innebar att verksamhetsområdet Utveckling delades upp i enheter, är de senaste i en rad organisatoriska förändringar på verket på senare år. Läs om den senaste större omorganisationen här.

Sedan den nuvarande generaldirektören Christina Åkerman började 2008 har hela 12 förändringar skett i den så kallade arbetsordningen.

– När jag började 2008 antogs version 4 av arbetsordningen, nu är vi uppe i version 15 med de förändringar som klubbades av styrelsen i november, säger Johan Stolpe, verksjurist på Läkemedelsverket.

– Det är svårt att värdera det här men visst kan man säga att det skett många förändringar på kort tid. Men alla de här förändringarna är inte jättestora. Vi har tyvärr en ganska detaljerad arbetsordning vilket är en rest från tiden då verket inte var en styrelsemyndighet.

Som jämförelse har Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets arbetsordning bara förändrats en gång i större format på senare år, meddelar TLV:s chefsjurist Leif Lundquist till Svensk Farmaci. Det var när myndigheten fick utökade åtaganden 2009/10.

Andra läser